1—2 jajka utrzeć z łyżką margaryny, 20 dkg cukru, 25 dkg mąki, szklanka mleka i ł—3 łyżeczkami kakao. Dodać startą skórkę z cytryny albo paczkę „przypraw do piernika" lub pól na pól sproszkowanych goździków i cynamonu, oraz 3 łyżeczki proszku do pieczenia.
Piec w dobrze natłuszczonej i obsypanej tartą bułką formie biszkoptowej, albo w tortownicy lub w prodiżu, w średnio gorącym piecyku. Po upieczeniu można przekroić i przełożyć dżemem, następnie z wierzchu polukrować. Pyszne i zawsze się udaje. Przed schowaniem do wycieczkowego koszyczka, zapakować ciasto w papier śniadaniowy i folię.
Piec w dobrze natłuszczonej i obsypanej tartą bułką formie biszkoptowej, albo w tortownicy lub w prodiżu, w średnio gorącym piecyku. Po upieczeniu można przekroić i przełożyć dżemem, następnie z wierzchu polukrować. Pyszne i zawsze się udaje. Przed schowaniem do wycieczkowego koszyczka, zapakować ciasto w papier śniadaniowy i folię.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz