Babka na oleju, białostocka, zachwala ją jako bardzo dobrą.
W donicy utrzeć wałkiem 5 jaj razem z półtora szklanki cukru-pudru, dodać 2 szklanki mąki, przesianej razem z proszkiem do pieczenia. Mąkę dodawać porcjami, mieszając stale w tę samą stronę. Następnie nalać 5 łyżek oleju sojowego i 5 łyżeczek octu i po wymieszaniu od razu piec w natłuszczonej formie, w średnio gorącym piekarniku.
W donicy utrzeć wałkiem 5 jaj razem z półtora szklanki cukru-pudru, dodać 2 szklanki mąki, przesianej razem z proszkiem do pieczenia. Mąkę dodawać porcjami, mieszając stale w tę samą stronę. Następnie nalać 5 łyżek oleju sojowego i 5 łyżeczek octu i po wymieszaniu od razu piec w natłuszczonej formie, w średnio gorącym piekarniku.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz