25 dkg margaryny utrzeć na pianę w misce, a następnie dodawać do niej wciąż ucierając po jednym — 5 jaj i po łyżce — 25 dkg cukru. Na końcu dodać 2 dkg mąki i dokładnie wszystko razem wymieszać. Wysmarować blachę wyłożyć na nią ciasto i przybrać Je 75 dkg owoców, . np. krajanymi w paski jabłkami, obranymi z pestek wiśniami, malinami i czarnymi jagodami itp.
Piec około pół godziny w średnio gorącym piecu. Po wyjęciu, jeśli owoce bvły kwaśne, a lubimy słodkie kruche' ciastka — posypać owoce. Posypać cukrem — pudrem przez sitko.
Piec około pół godziny w średnio gorącym piecu. Po wyjęciu, jeśli owoce bvły kwaśne, a lubimy słodkie kruche' ciastka — posypać owoce. Posypać cukrem — pudrem przez sitko.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz